Få til indhold
Fri fragt over 1.500 DKK & Levering 1-3 hverdage
Fri fragt over 1.500 DKK & Levering 1-3 hverdage
Bruger du også godbidder til din hest?

Bruger du også godbidder til din hest?

Rigtig mange hestemennesker anvender godbidder. For nogle handler det om at kunne tilbyde en lækkerbisken efter dagens træning, mens det for andre handler om anvendelsen af positiv forstærkning i den daglige omgang og træning af hesten. Her hos Nordic Horse er vi også glade for godbidder og har faktisk hele seks forskellige varianter, man kan vælge imellem. Det betyder, at der er rig mulighed for at finde den godbid, der passer til ens egne og hestens præferencer.

Sukker og stivelse

Vi oplever, at mange er opmærksomme på sukker- og stivelsesindholdet i hestens fodring og dermed også hestens godbidder. Bruger man ikke særlig mange godbidder i det daglige og har en sund og rask hest, behøver man som udgangspunkt ikke at være så bekymret for indholdet af sukker og stivelse i godbidderne, da den totale mængde sukker og stivelse de får fra godbidder ikke vil være udslagsgivende i det store billede. Har man en nøjsom hest, en overvægtig hest eller en hest, der er andre årsager, har en lav tolerance for sukker og stivelse, er det dog en god idé at være opmærksom på dette i valget af godbidder til hesten – ligesom man også skal være opmærksom på mængden af foderenheder, man tildeler.

Har man en overvægtig hest og anvender mange godbidder, kan det være en god idé at regne godbidderne ind i hestens foderplan – og gå efter godbidder som Tiny Treats, der som navnet angiver, er små i størrelsen. Bruger man nogle af de andre varianter af godbidder, kan man vælge at knække dem i lidt mindre størrelser.

Nordic Horse godbidder listet fra lavest til højest indhold af sukker og stivelse:
1. Nordic Tiny Treats
2. Nordic Hø Guffer
3. Nordic Reward
4. Nordic Lakrids Guffer
5. Nordic Goodies
6. Magic Unicorn Treats

Du finder yderligere info om de forskellige varianter her: Godbidder

Hvad er hestens favorit?

Det spørgsmål har vi fået rigtig meget, så vi valgte at spørge jer og jeres heste, hvad der var favoritten. Her var det klare svar at Nordic Høguffer er den godbid hesten foretrækker. Nordic Høguffer består af rent alpehø i cobs, så udover at fungere fremragende som godbid i træningen, så bidrager den faktisk også med fordøjelige fibre og en høj diversitet til tarmfloraen. Bruger man rigtig mange Nordic Høguffer, så de 3kg i spanden hurtigt er brugt, kan man i stedet gå efter Nordic Finest Høcobs, der fås i en 20kg sæk. Ligesom Hø Guffer er det nemlig rent alpehø i cobs. På anden pladsen følger Nordic Tiny Treats og på tredjepladsen er Nordic Lakrids Guffer ifølge jeres heste.

Vil man gerne afprøve alle vores forskellige godbidder, har vi lavet en smart box med alle varianter. Denne box findes også i en variant hvor der medfølger en fin og praktisk godbidstaske, som er udviklet i samarbejde med Camilla Stormont.

 

Forrige blogindlæg Ingen hov, ingen hest
Næste blogindlæg Hvor meget vand drikker en hest?