Fodring af heste på sommergræs
Blog

Fodring af heste på sommergræs

Hestenes tilgængelighed af næringsstoffer ændrer sig hen over året. Især i sommerperioden når vi lukker hestene på sommergræs, sker der et stort skifte. Så hvordan fodrer man en hest på græs?

Hestens stofskifte tilpasser sig årstiden og de planter eller det grovfoder de har tilgængeligt ændrer sig som udgangspunkt også - præcis som de vilde heste, der dog ofte har adgang til en meget større diversitet af planter og urter end vores tamme heste.

Hesten er et steppedyr, og det man kalder en selektiv grazer. Det betyder bl.a. at hesten er lavet til at spise græs og græslignende planter året rundt. Det vil være forskelligt, hvilke planter og urter, der er tilgængelige afhængigt af årstiden og derigennem vil der også være en ændring i hestens indtag af vitaminer, mineraler og andre plantestoffer. Til trods for at vi gennem mange generationer har avlet hesten fra vild til hobbydyr, har deres fordøjelse, stofskifte og næringsmæssige behov ikke ændret sig nævneværdigt. 

Selvom det danske græs i sommerperioden indeholder en masse gode næringsstoffer som f.eks. omega-3 fedtsyrer, C-vitamin og en lang række antioxidanter, er der også nogle næringsstoffer, der kommer til kort – det gælder eksempelvis især mineraler som zink og kobber. Dermed er det vigtigt at supplere hesten på græs med et vitamin- og mineraltilskud, der tilgodeser de næringsstoffer, der mangler i græsset.

Her hos Nordic Horse vil vi gerne sikre os, at der på det danske marked for hestefoder er et komplet vitamin og mineral produkt tilgængeligt, der tilgodeser hestens behov for næringsstoffer, når den går på græs om sommeren. Det betyder, at vi har taget sommergræsset næringsindhold og -mangler i betragtning i forbindelse med udviklingen af Nordic Summer Sticks.

Nordic Summer Sticks er et komplet vitamin- og mineraltilskud, der er sammensat med udgangspunkt i græssets indhold af næringsstoffer, så det sikres, at din hest er dækket ind med alle de ting der er behov for, selv ved en lille daglig praktisk udfodringmængde. 

Læs mere om Nordic Summer Sticks, og sammensætningens positive egenskaber HER.

 

Kontakt os gerne på info@nordichorse.dk, hvis du har spørgsmål omkring fodring af din hest på sommergræs. Vi står klar med rådgivning og udarbejder også gerne en specifik tilpasset foderplan. Melder man sig ind i Klub Nordic Horse, kan man bestille en foderplan ganske gratis.