Hestens behov for næringsstoffer på sommergræs
Blog

Hestens behov for næringsstoffer på sommergræs

Hestenes behov for næringsstoffer ændrer sig hen over året. Deres stofskifte tilpasser sig årstiden og de planter eller det grovfoder de har tilgængelig - præcis som de vilde heste, der dog ofte har adgang til en meget større diversitet af planter og urter end vores tamme heste.

Hesten er et steppedyr, og en selektiv grazer, der gennem året, spiser en masse græs og græslignende planter, ligesom urter med forskellige aktive stoffer, vitaminer og mineraler, bliver tilgængelige i takt med at disse vokser op henover året. Til trods for, at vi gennem mange generationer har avlet hesten fra vild til hobbydyr, har deres fordøjelse, stofskifte og næringsmæssige behov ikke ændret sig nævneværdigt. 

Nordic Horse vil gerne sikre sig, at der på det danske hestefoder-marked, er et komplet vitamin og mineral produkt tilgængeligt, der tilgodeser hestens ændrede behov forår og sommer. Her tages næringsstof-indholdet i græsset i betragtning, og her sikres det, at hesten, der på denne årstid er i stand til, mere effektivt, at kunne optage og i en vis grad oplagre en masse positive indholdsstoffer, suppleres med de aktive stoffer samt vitaminer og mineraler som den gennemsnitlige heste-græsfold er lav på.

Den danske jord er nemlig de fleste steder næringsfattig, og den græs som vokser på hestefolden indeholder ikke nok aktive stoffer, vitaminer og mineraler til at dække hesten ind. Derfor har de danske heste, behov for et supplement på sommerfolden.

Nordic Summer Sticks er et komplet vitamin og mineral tilskud, der er sammensat med udgangspunkt i græssets indhold af næringsstoffer, så det sikres, at din hest er dækket ind med alle de ting der er behov for, selv ved en lille daglig praktisk udfodringmængde. 

Læs mere om Nordic Summer Sticks, og sammensætningens positive egenskaber HER.