Få til indhold
Fri fragt over 1.500 DKK & Levering 1-3 hverdage
Fri fragt over 1.500 DKK & Levering 1-3 hverdage
Hvilke vitaminer og mineraler skal jeg vælge til min hest ?

Hvilke vitaminer og mineraler skal jeg vælge til min hest ?

Indholdsstofferne i dansk hø, wrap og græs kan ikke dække hesten ind med vitaminer og mineraler alene. Det vil derfor være nødvendigt at supplere hestens grovfoder med et komplet foder eller et vitamin- og mineraltilskud for at sikre at hesten for tilført en tilstrækkelig mængde af de essentielle næringsstoffer. Når du skal vælge hvilket produkt der passer bedst til din hest, kan du tage udgangspunkt i nedenstående vejledning, hvor vi har samlet et overblik over alle vores vitamin- og mineral-tilskud.

Nordic DailyVit

Nordic DailyVit hører til i Basic serien. Produktet er et komplet pelleteret vitamin- og mineraltilskud, der kan tilpasses alle heste. Produktet er sammensat med blandt andet stabiliseret risklid samt ølgær, der forbedrer forholdende for de gode bakterier i hestens mave- tarmsystem. 

Nordic DailyVit er især egnet til:

 • drægtige hopper
 • føl og ungheste
 • stalde med mange heste, hvor prisen også er afgørende

Tildelingen er fra 20 gram / 100 kg hest dagligt  

Nordic DailyVit - hestens daglige "vitaminpille"

 

Nordic Vitamin Complete

Nordic Vitamin Complete hører til i Sensitive serien. Produktet er et komplet pelleteret vitamin- og mineraltilskud, som er baseret på esparsette. Sammensætningen sikrer et lavt sukker- og stivelsesindhold. Produktet er ikke tilsat jern og mangan, da gennemsnitligt dansk stråfoder og græs er højt på disse mineraler. Der menes at være en sammenhæng mellem insulindysfunktion og indtagelse af for meget jern hos heste og ponyer, der er disponerede for stofskifteproblematikker.

Vitamin Complete har et højt indhold af protein bl.a. i form af aminosyrerne lysin og methionin, samt andre gode essentielle aminosyrer. Dette er særligt vigtigt til heste som fodres med lavere mængder stråfoder pga. ønske om vægttab, samt heste med dårlig hovkvalitet eller heste som er i genoptræning.

Yderligere optimerer esparsettens tanniner proteinudnyttelsen, ligesom disse er med til at skabe et ormefjendtligt miljø i tarmen. 

Nordic Vitamin Complete er især egnet til::

 • Heste som ikke tåler kornprodukter, lucerne, ølgær, urter, sukker, stivelse mm.
 • Kræsne heste
 • Heste som har behov for ekstra aminosyrer
 • Heste som fodres med stråfoder der er højt jern og mangan
 • Heste som har et højere behov for zink og kobber

Tildelingen er fra 10 gram / 100 kg hest dagligt

Nordic Vitamin Complete - fulddækkende vitamin/mineral tilskud uden stivelse

 

Nordic ICE Vita Sticks

Nordic ICE Vita Sticks er en praktisk vitamin- og mineralgodbid, sammensat specifikt til den islandske hests behov. Dækker hesten ind, sammen med enten græs eller grovfoder, og kan benyttes både sommer og vinter.

Tilsat både islandsk tang, islandsk mos og svovl fra MSM. Nordic ICE Vita Sticks sikrer hesten en afstemt tildeling af vitaminer og mineraler sammen med dansk græs/grovfoder, og understøtter pels, hud og hove optimalt.

Ud over en høj andel af fibre fra alpehø og roefibre, er der tilsat hele 20 % urter, der bidrager med ekstra næringsstoffer og diversitet. Tilsat hørfrø som bidrager med protein og omega-3 fedtsyrer.

Nordic ICE Vita Sticks er især egnet til: 

 • islandske heste
 • nøjsomme hesteracer
 • heste med hud, pels eller hovproblemer
 • en enkel fodring, hvor islandsk tang og mos indgår

Tildelingen er fra 10 gram / 100 kg hest dagligt 

Nordic ICE Vita Sticks - naturens egen vitaminpille til heste

 

Nordic Summer Sticks

Nordic Summer Sticks er et komplet vitamin- og mineraltilskud. Summer Sticks er helt særligt tilpasset til heste, der går på græs i sommerperioden. Det vil sige, at der er taget hensyn til, hvilke næringsstoffer hesten får fra det friske sommergræs. Det der mangler i græsset, sørger Nordic Summer Sticks for. De er nænsomt presset til store cobs, der kan tildeles som velsmagende "godbidder" på folden, og smuldrer ikke i lommen. De er nemme at dosere, og indeholder letoptagelige naturlige vitaminer og organiske mineraler.

Yderligere er produktet sammensat så der tildeles en række urter og plantestoffer, der støtter hestens immunforsvar og fordøjelse. 

Nordic Summer Sticks er især egnet til: 

 • heste der går på græs i sommerhalvåret

Tildelingen er fra 5 gram pr 100 kg hest dagligt, og kan tilpasses alle typer, også hopper, føl samt ungheste, der går på døgngræs.

Nordic Summer Sticks - vitaminer og mineraler til hesten på sommergræs

 

Nordic MEGA Vitality

Nordic MEGA Vitality er udviklet som et kæmpe boost af vitaminer og mineraler sammen med hestens daglige foder (kur 2-4 gange årligt), men produktet kan også anvendes som et komplet vitamin- og mineraltilskud med lav udfodringsmængde.

Nordic MEGA Vitality er sammensat af kvalitetsråvarer, der kredser om din hests sundhed. Vitaminer og mineraler findes i produktet i organisk form, hvorved disse bliver lettere optagelige. Dermed kan det sikres, at din hest får tildelt alle de nødvendige næringsstoffer ved blot en lille daglig tildeling. 

Nordic MEGA Vitality er især egnet til: 

 • heste der i længere tid har stået i vitamin og mineral underskud
 • Heste som fodres med stråfoder, der har et højt indhold af jern
 • heste med dårligt immunforsvar. 

Dagligt komplet vitamin- og mineraltilskud:
5 gram pr 100 kg hest dagligt

MEGA boost:
10-15 gram pr 100 kg hest dagligt i 10-20 dage (sammen med hestens daglige foder)

Find Nordic MEGA Vitality her

 

Hestens grovfoder har indflydelse på valg og mængde af produkt

Vi anbefaler til hver en tid, at der tages forbehold for både mængden og kvaliteten af det grovfoder hesten tildeles. Har du analyse på dit grovfoder, og ved du hvor meget du udfodrer dagligt, så kan vi udregne præcist hvilket produkt og hvilke mængder du skal bruge til din hest.

Ligger du inde med en mineralanalyse på din hests grovfoder, er du altid velkommen til at tage direkte kontakt med henblik på vejledning i, hvilket produkt der passer bedst til dit grovfoder.

Ønsker du selv at regne på foderplan til din hest i eksempelvis PC Horse kan du tage kontakt på info@nordichorse.dk for at få tilsendt de fulde produktdata.

 

Kontakt os gerne på info@nordichorse.dk, hvis du har spørgsmål omkring valg af vitaminer og mineraler. Vi står klar med rådgivning og udarbejder også gerne en specifik tilpasset foderplan. Melder man sig ind i Klub Nordic Horse, kan man bestille en foderplan ganske gratis.

Forrige blogindlæg Græsning og browsing hos heste
Næste blogindlæg Hjælp, min hest har fået løse hestepærer