Hvilke vitaminer og mineraler skal jeg vælge til min hest ?
Blog

Hvilke vitaminer og mineraler skal jeg vælge til min hest ?

Indholdsstofferne i dansk hø, wrap og græs kan ikke dække hesten ind med vitaminer og mineraler alene. Det er derfor nødvendigt at supplere med et fulddækkende foder, eller med et vitamin/mineral tilskud. Når du skal vælge hvilket produkt der passer bedst til din hest, kan du tage udgangspunkt i nedenstående vejledning, hvor vi har samlet et overblik over alle vores komplette vitamin/mineral-tilskud.

Nordic Mineral;

Nordic Mineral er et komplet pelleteret vitamin- og mineraltilskud, der kan tilpasses alle heste. Produktet er sammensat med blandt andet stabiliseret risklid samt ølgær, der forbedrer forholdende for de gode bakterier i hestens mave- tarmsystem. 

Nordic Mineral er især egnet til:

 • drægtige hopper
 • føl og ungheste
 • stalde med mange heste, hvor prisen også er afgørende

Tildelingen er fra 20 gram / 100 kg hest dagligt 
Prisen for en 500 kg hest i vedligehold er 2,2 kr dagligt

Køb Nordic Mineral her

---

Nordic Vitamin Complete;

Nordic Vitamin Complete er et komplet pelleteret vitamin- og mineraltilskud, baseret på esparsette. Sammensætningen sikrer et lavt sukkerindhold og ingen stivelse. Er ikke tilsat jern og mangan, da dansk stråfoder og græs er højt på disse mineraler, og der menes at være en direkte sammenhæng mellem f.eks. insulinresistens og indtagelse af for meget jern.

Vitamin Complete har et højt indhold af protein, lysin og methionin, samt andre gode essentielle aminosyrer. Dette er særligt vigtigt til heste som fodres med lavere mængder stråfoder pga ønske om vægttab, samt heste med dårlig hovkvalitet eller heste som er i genoptræning/hård træning.

Yderligere optimerer esparsettens tanniner proteinudnyttelsen, ligesom disse skaber et basisk ormefjendtligt miljø i tarmen. 

Nordic Vitamin Complete er især egnet til::

 • Heste som ikke tåler kornprodukter, lucerne, ølgær, urter, sukker, stivelse mm
 • Kræsne heste
 • Heste som har behov for ekstra aminosyrer
 • Heste som fodres med stråfoder der er højt jern og mangan
 • Heste som har et højere behov for zink og kobber

Tildelingen er fra 10 gram / 100 kg hest dagligt

Prisen er for en 500 kg hest er 2,9 kr dagligt

Køb Nordic Vitamin Complete her

---

Nordic Mineral Sticks;

Hoved-ingrediensen i Mineral Sticks er Islandsk tang fra det arktiske ocean. Islandsk tang er en af de rigeste kilder til naturligt tilgængelige vitaminer og mineraler, men tang kan ikke dække hesten 100% ind alene. Derfor har vi suppleret tangen med ekstra vitaminer og mineraler i naturlig/organisk form, så Mineral Sticks kan fungere som den naturlige daglige "vitaminpille" der dækker hesten ind med alle de vitaminer og mineraler den har behov for. Kommer i praktiske sticks, som kan udfodres fra hånden.

Nordic Mineral Sticks er især egnet til: 

 • nøjsomme hesteracer
 • heste med hud, pels eller hovproblemer. 

Tildelingen er fra 10 gram / 100 kg hest dagligt 
Prisen for en 500 kg hest er 3 kr dagligt

Køb Nordic Mineral Sticks her

--- 

Nordic Summer Sticks

Nordic Summer Sticks er et komplet vitamin- og mineraltilskud, der er særligt tilpasset til heste på græs. De er nænsomt presset til store cobs, der kan tildeles som velsmagende "godbidder" på folden, og som ikke smuldrer ikke i lommen. De er nemme at dosere, og indeholder letoptagelige naturlige vitaminer og organiske mineraler, der tildeler alle de næringsstoffer som din hest har behov for, sammen med græs.

Yderligere er produktet sammensat så der tildeles ekstra næringsstoffer der styrker hestens immunforsvar, stofskifte samt fordøjelse. 

Nordic Summer Sticks er især egnet til: 

 • heste der går på græs

Tildelingen er fra 5 gram pr 100 kg hest dagligt, og kan tilpasses alle typer, også hopper, føl samt ungheste.
Prisen for en 500 kg hest i vedligehold er 2,8 kr dagligt.

Køb Nordic Summer Sticks her 

---

Nordic MEGA Vitality;

Nordic MEGA Vitality kan både bruges som et komplet vitamin- og mineraltilskud eller som et MEGA vitalt boost sammen med hestens daglige foder (kur 2-4 gange årligt)

Nordic MEGA Vitality er sammensat af kvalitetsråvarer, der kredser om din hests sundhed. Vitaminer og mineraler findes i produktet i deres naturlige form, hvorved disse bliver lettere optagelige. Dermed kan det sikres, at din hest får tildelt alle de nødvendige næringsstoffer ved blot en lille daglig tildeling. 

Nordic MEGA Vitality er især egnet til: 

 • heste der i længere tid har stået i vitamin og mineral underskud
 • Heste som fodres med stråfoder der er højt på jern
 • heste med dårligt immunforsvar. 

Dagligt komplet vitamin- og mineraltilskud:
5 gram pr 100 kg hest dagligt
Prisen for en 500 kg hest er 4,1 kr dagligt

MEGA boost:
10-15 gram pr 100 kg hest dagligt i 10-20 dage (sammen med hestens daglige foder)

Køb Nordic MEGA Vitality her

--- 

Vi anbefaler til hver en tid, at der tages forbehold for både mængden og kvaliteten af det grovfoder hesten tildeles. Har du analyse på dit stråfoder, og ved du hvor meget du udfodrer dagligt, så kan vi udregne præcist hvilket produkt og hvilke mængder du skal bruge til din hest.