Få til indhold
Fri fragt over 1.500 DKK & Levering 1-3 hverdage
Fri fragt over 1.500 DKK & Levering 1-3 hverdage
Nordic Gastric Zero er blevet endnu bedre!

Nordic Gastric Zero er blevet endnu bedre!

Nordic Gastric Zero er som det eneste på markedet, et foder der dækker hesten ind med vitaminer og mineraler, udelukkende via særlige kvalitetsråvarer af ekstrem høj Whole Food kvalitet. Whole Food henviser til råvaren som er så tæt på sin naturlige form som muligt - altså så lidt forarbejdet som muligt og uden kunstige tilsætningsstoffer. Ud over at være i Whole Food kvalitet, er Nordic Gastric Zero også Raw Food. 

Raw Food betyder at ingen råvarer er opvarmet mere end 42 grader, heller ikke under pelleteringsprocessen. Opvarmning ændrer den kemiske sammensætning af råvarerne, og dette nedsætter den næringsmæssige værdi. At produktet er Raw Food betyder således, at produktets råvarer, ikke mister deres værdi ved opvarmning, og at alle gavnlige næringsstoffer bevares.


Naturens eget foder - en ny måde at tænke fodring på

Nordic Gastric Zero er i tidens løb, blevet anvendt til mange heste, med forskellige behov, og produktet er understøttet af undersøgelser som blandt andet blodprøver, der viser, at vi kan fodre hestene helt naturligt, med en Whole Food kvalitet, og sikre os, at hestene optager alle de vitaminer og mineraler, som der er behov for, og samtidig får gavn af alle de positive egenskaber fra råvarernes øvrige sammensætning.

Nordic Gastric Zero har indtil nu udelukkende dækket hesten ind med vitaminer og mineraler, fra de særlige råvarer og deres indhold, der er lettilgængelige og næringsfyldte. Men det seneste års stråfoderanalyser har for nogle hesteejere, vist et øget behov for zink og kobber. Derfor har vi nu fundet en 100% naturlig løsning, så Gastric Zero er tilført ekstra zink og kobber i Food State kvalitet.

Food State beskriver aktive stoffer samt vitaminer og mineraler der er pakket ind i en ”levende fødevarestruktur”. Altså nødvendige næringsstoffer der er bundet til andre næringsstoffer og proteinkomplekser. Dette har stor betydning for cellernes genkendelse af de vitaminer og mineraler der er behov for hos hesten, og har dermed også stor betydning for optagelsen af disse. 

Ved at tilføre Food State vitaminer og mineraler, de steder, hvor der er behov for det, opretholder vi den ekstremt høje kvalitet på produktet, uden at gå på kompromis med tankerne bag. 

Det betyder også, at vi fortsat kan sikre, at hesten har alle de nødvendige næringsstoffer, vitaminer og mineraler tilgængelige, selv ved en meget lille daglig udfodringsmængde.


Naturlig analyse

Whole Food og Food State er stadig meget nye begreber i hestefoder-branchen. Faktisk er Nordic Gastric Zero det eneste af sin art på markedet. Flere og flere bliver dog bekendte med begreberne når de følger med i hvad der sker inden for naturlig human ernæring.

At Nordic Gastric Zero er 100% naturligt har selvfølgelig givet anledning til mange spørgsmål, og et af de spørgsmål vi oftest får er: "Hvordan kan jeg være sikker på at min hest er dækket 100% ind med vitaminer og mineraler, når de udelukkende kommer fra råvarerne?"

Det er et rigtigt godt spørgsmål, for det er faktisk ikke en nem opgave at sammensætte et fulddækkende foder, sådan at det naturligt dækker hesten ind med vitaminer og mineraler.

I denne proces har vi anvendt det som hedder "naturlige analyser". Når vi analyserer Nordic Gastric Zero, er det nemlig ikke blot en helt normal analyse som anvendes. Under "en naturlig analyse", skilles alle råvarerne ad, på samme måde som de ville gøre i hestens fordøjelsessystem. Herved kan der findes frem til, helt præcist hvor mange naturlige vitaminer og mineraler råvaresammensætningen indeholder. Dette giver os mulighed for løbende at kvalitetssikre de råvarer vi har sammensat produktet af, så vi hele tiden kan garantere den kontinuerlige høje kvalitet af indholdsstofferne, og sikre os et korrekt indhold af bl.a. vitaminer og mineraler. 

Den naturlige analyse er meget lidt anvendt indenfor hestefoder-branchen, først og fremmest nok grundet prisen. Det vil altid være både nemmere og billigere blot at tilsætte en allerede kontrolleret sammensat mængde af de vitaminer og mineraler der ønskes i foderet og herefter foretage en almindelig analyse.

Vi gør det fordi vi ved, at foder af Whole Food kvalitet og med Food State vitaminer og mineraler, er mindre belastende for hestens indre systemer og samtidig lettere optageligt. I Nordic Gastric Zero som netop primært er udviklet til sensitive heste, giver det derfor rigtig god mening udelukkende at anvende de naturlige råvarer, med naturlige co faktorer, som belaster hestens system mindst muligt.

Du kan læse mere om Nordic Gastric Zero her: https://www.nordichorse.dk/products/nordic-gastric-zero

 

Forrige blogindlæg Hestens stævnekit – fodring før, under og efter stævnet