Få til indhold
Fri fragt over 1.500 DKK & Levering 1-3 hverdage
Fri fragt over 1.500 DKK & Levering 1-3 hverdage
Nordic Horse fylder 4 år!

Nordic Horse fylder 4 år!

4 år er gået, og meget er sket siden vi startede. Vi har fortsat forsøgt at være innovative, og arbejder fortsat hele tiden på at gøre naturlige, nytænkende og brugbare produkter tilgængelige for jer og jeres heste.

Fokus på udvikling

Vi ser hele tiden tilbage på de tidligere processer, for at se, hvor vi kan tilbyde endnu mere end vi gør i dag. Sammen med fagfolk, kunder og forhandlere og hver vores specifikke kompetencer i teamet, sammenholder vi erfaringer for at optimere vores produkter, rådgivning og informationer, sådan at vi kan hjælpe endnu flere danske heste tilbage til naturen.

Selvom det sidste år har budt på mange udfordringer i forhold til COVID-19, der blandt andet har betydet, at vi desværre ikke har haft mulighed for at afholde ligeså mange arrangementer, komme til de sædvanlige messer og være udekørende som vi plejer, har vi stadig knoklet hårdt. Vi udfordrer dagligt os selv, og søger viden på nye områder, for at undersøge, hvor og hvad vi kan gøre for at optimere vores produkter til jer.


Vi er lidt anderledes - og det er vi stolte af!

Vi lægger ikke skjul på, at vi gør tingene lidt anderledes end andre på markedet, og det er vi stolte af! Uanset hvad vi foretager os, går vi ikke på kompromis med vores visioner om, at sammensætte naturligt hestefoder, der understøtter hestens indre, uden tilsætning af unødvendige fyldstoffer. Derved ønsker vi at understøtte de naturlige superkræfter som hesten besidder, og som vi kan styrke ved at fodre den, som biologien har tiltænkt det, og som hestens fordøjelsessystem er udviklet til, alt dette, helt uden at gå på kompromis med kvaliteten af vores produkter.

For at kunne gøre lige præcis dette, er det nødvendigt at grave ned i videnskaben, og tage udgangspunkt i den viden vi allerede har på området, men også være opsøgende i at finde frem til en viden, der måske endnu ikke er så udbredt, og det er som skrevet, blandt andet muligt, ved jeres hjælp, ved at samle erfaringer og understøtte teorier fra videnskaben. I et bredt samarbejde, på tværs af interesser og områder, har vi den bedste mulighed for at udvikle os.

 

Naturens eget foder

Lige nu har vi et helt særligt fokus på hestefoder og tilskud, i 100% Whole Food kvalitet, med Food State vitaminer og mineraler. Vi ønsker desuden at tilbyde produkter som er bæredygtigt certificeret, for at passe bedst muligt på vores natur, og samtidig tilbyde helt rene, og meget naturlige samt nemt optagelige produkter til jer og jeres heste.

Food State er et begreb der henviser til, at vitaminer og mineraler udnyttes fra naturens egne råvarer. Her har planten optaget vitaminerne og mineralerne og dermed er disse blevet en del af cellestrukturen i planten, altså omdannet til plantebundne organiske indholdsstoffer. Mineralerne en del af et vitamin eller mineral kompleks, og ikke blot bundet op på organiske bindemidler. Med Food State vitaminer og mineraler, opnås den højeste genkendelighed og udnyttelse af indholdsstofferne i hestens krop.

Vi anvender i høj grad råvarernes naturlige indhold af aktive stoffer og egenskaber i vores tilskudsprodukter og urteblandinger, som alle er i Whole Food kvalitet.

Derudover er Nordic Gastric Zero, vores store stolthed, det eneste hestefoder på markedet som er i Whole Food kvalitet med Food State vitaminer og mineraler.

Vi ser det som et kvalitetsstempel at der fortsat er flere dyrlæger som vælger at tage Nordic Gastric Zero ind, som en stivelsesfri "skånekost" med meget letomsættelige råvarer, til de sarte eller udsatte heste. Derudover er netop dette foder stadig det som langt de fleste af jer vælger at fodre jeres heste med - det gør os lidt stolte.

Nordic Gastric Zero er i tidens løb, blevet anvendt til mange heste, med forskellige behov, og produktet er understøttet af undersøgelser som blandt andet blodprøver, der viser, at vi kan fodre hestene helt naturligt, med en Whole Food kvalitet, og sikre os, at hestene optager alle de vitaminer og mineraler, som der er behov for, og samtidig får gavn af alle de positive egenskaber fra råvarernes øvrige sammensætning.

Vi glæder os til snart at kunne præsentere jer for en meget spændende nyhed omkring netop Gastric Zero. - Mere om det i næste blogindlæg!


Sportshesten kan også fodres naturligt

Vi er efterhånden kommet godt ind på sportshestene også, og fodrer mange heste, der er toppræsterende i forskellige discipliner. Her er det igen en kombination af videnskaben, erfaringer og fagfolk, der har gjort det muligt for os, at sammensætte produkter, der tilgodeser sportshesten, og igen uden at gå på kompromis med vores visioner om naturligt hestefoder.

Hesten er af natur sin egen superhelt, og kan, ved det rette indtag af foder, regulere energien, og udvinde denne, når der er behov for det. Dette gør sig også gældende for vores domesticerede heste, der med den rette fodring, kan regulere energien efter behov. Men det stiller store krav til foderet! Ud over grovfoderet, der for de fleste topydende heste, ikke er nok til at kunne opretholde den rette energi og styrke, må der tilføres ekstra i krybben.

For at vi kan tilbyde et foder til den højtydende hest, helt uden korn, større mængder stivelse og kortkædede kulhydrater der påvirker blodsukkeret, stilles der store krav til kvaliteten og sammensætningen af produkterne.

Vores kunder, har ligesom videnskaben fortæller, erfaret, at det er muligt at fodre sportshesten naturligt. Med Nordic Top Athletic får den højtydende hest et korrekt sammensat foder, med en let tilgængelighed af næringsstof, helt uden fyldstoffer eller korn.

 

Vi har vokseværk, og dermed også et større ansvar for at passe på naturen

Vi bliver en større og større virksomhed, der fortsat vokser, og har større produktioner. Vi mener derfor også, at vi har et ansvar omkring bæredygtighed. Vi leder efter råvarer, der produceres bæredygtigt, ikke kun grundet kvaliteten af indholdsstofferne, men også i forhold til at nedbringe det miljømæssige aftryk på naturen.

Yderligere har vi introduceret muligheden for at købe langt de fleste af vores tilskudsprodukter som refill (RF). Dette for at spare på de mange spande, og dermed nedsætte vores forbrug af plastik mest muligt. Alle vores små spande er desuden helt afskaffede, og erstattet af papirsposer. Vi vil fortsat arbejde på, at undersøge hvor vi yderligere kan nedsætte klimaaftrykket af vores virksomhed. 


Hestevelfærd starter med viden

Vi vil gerne dele vores begejstring og viden omkring naturlig fodring med jer. Derfor skriver vi løbende blogindlæg, og har oprettet ”Klub Nordic Horse” hvor vi som alternativ til arrangementer, laver webinarer med emner der på tidspunktet er aktuelle, eller emner som i ønsker at vide mere om. Det er vigtigt for os at dele vores viden omkring fodring af heste. Først og fremmest fordi vi syntes det er spændende at dele de grundlæggende mekanismer, der ligger til grund for hestens fordøjelse og indre systemer, men også fordi, vi ønsker at udbrede budskabet om naturlig hestefodring, og hvad dette kan gøre af forskel, for at fremme hestens velfærd. Ved at pådrage sig en større forståelse for hestens indre, bliver det nemmere at kunne målrette sin fodring, specifikt til den enkelte hest i stalden, og tilgodese den enkeltes behov. 

 

Hestevelfærd = en god mavefornemmelse ❤️

Igen, tak for jer, fordi i fortsat støtter op om os, og gang på gang hjælper os til at være nysgerrige og nytænkende. Vi bliver glade og stolte når vi ser at flere og flere vælger naturens eget foder og fodring med omtanke. Tak fordi i står sammen med os om at bringe flere danske heste tilbage til "naturen".

 

 

Forrige blogindlæg Hestens stævnekit – fodring før, under og efter stævnet