Få til indhold
Fri fragt over 1.500 DKK & Levering 1-3 hverdage
Fri fragt over 1.500 DKK & Levering 1-3 hverdage
Omega-3 til den drægtige hoppe

Omega-3 til den drægtige hoppe

Omega-3 fedtsyrer er en af de vigtigste bestanddele til vækst og funktion af nervevæv og er især vigtig ved hjernens udvikling. En mangel på omega-3 fedtsyrer kan vise sig på forskellige måder. Ved lette mangeltilstande kan det komme udtryk som problemer med kvaliteten af hove, hud og pels.

Omega-3 fedtsyrer er især vigtige, og livsnødvendige, under udviklingen af hjernen (neurogenese) samt for nervernes evne til, senere i livet, at transportere impulser til eller fra hjernen (neurotransmission).

Derfor anbefaler vi altid, at der tilføres ekstra omega-3 fedtsyrer i de sidste 3 måneder af drægtigheden, således, at hjerneudviklingen og nervefunktionen har de bedste betingelser for udvikling, og således at tilstedeværelsen af frie radikaler til fostret gennem moderkagen nedsættes. Går hoppen på græs om sommeren, vil der tilføres rigeligt med omega-3 fedtsyrer derigennem. I vinterhalvåret hvor græsset mister næringsværdi vil hø og wrap tage over som det primære stråfoder, og her vil omega-3 fedtsyrerne komme til at mangle.

Eksempler på omega-3 holdige produkter er hørfrø, hvor 50-60 % af olien består af de ønskede omega-3 fedtsyrer.

Nordic Minty Omega, hørfrø i piller

Nordic Hørfrøolie

Begge produkter er forarbejdet således at der ikke er fare for blåsyredannelse. 

Med blot små ændringer i foderplanen, kan man styrke føllet, allerede inden det er blevet født og give en god start på livet, ved at styrke mulighederne for en sund og naturlig udvikling af kroppens nervesystem, der kan have betydning for resten af hestens liv.

Læs mere om fodring af avls- og ungdyr i dette blogindlæg Fodring af drægtige hopper Diegivende hopper og heste i vækst 

Kontakt os gerne på info@nordichorse.dk, hvis du har spørgsmål til fodring af din drægtige hoppe. Vi står klar med rådgivning og udarbejder også gerne en specifik tilpasset foderplan. Melder man sig ind i Klub Nordic Horse, kan man bestille en foderplan ganske gratis.

 

 

Forrige blogindlæg Hestens stævnekit – fodring før, under og efter stævnet