Omega 3 til den drægtige hoppe
Blog

Omega 3 til den drægtige hoppe

Omega 3 fedtsyrer er en af de vigtigste bestanddele til vækst og funktion af nervevæv og er især vigtigt ved hjernens udvikling. En mangel på omega 3 fedtsyrer viser sig som manglende evne til koordinering ved bevægelse og manglende evne til indlæring.

Omega 3 fedtsyrer er især vigtigt, og livsnødvendig, under udviklingen af hjernen (neurogenese) og for nervernes evne til, senere i livet, at transportere impulser til eller fra hjernen (neurotransmission). Derudover nedsætter tilstedeværelsen af omega 3 fedtsyrer oxidativ stress, der blandt andet betyder, at der i forbindelse med drægtighed, transporteres færre cellenedbrydende frie radikaler til fostret gennem moderkagen(oxidativt stress)

Derfor anbefaler vi altid, at der tilføres ekstra omega 3 fedtsyrer i de sidste 3 måneder af drægtigheden, således, at hjerneudviklingen og nervefunktionen har de bedste betingelser for udvikling, og således, at der nedsættes tilstedeværelsen af frie radikaler til fostret gennem moderkagen. 

Eksempler på omega 3-holdige produkter er hørfrø, hvor 50-60 % af olien består af de ønskede ALA og DHA, hvilket organismen omdanner til de ønskede omega 3 fedtsyrer. 

Nordic Omega Pellets, pelleterede hørfrø, indeholder 14-18 % olie

Nordic Liquid Gold, 100 % hørfrøolie 

Begge produkter er forarbejdet således at der ikke er fare for blåsyredannelse. 

Med blot små ændringer i foderplanen, kan man styrke føllet, allerede inden det er blevet født og give en god start på livet, ved at styrke mulighederne for en sund og naturlig udvikling af kroppens nervesystem, der kan have betydning for restens af dens liv.