Omega-3 til den drægtige hoppe
Blog

Omega-3 til den drægtige hoppe

Omega-3 fedtsyrer er en af de vigtigste bestanddele til vækst og funktion af nervevæv og er især vigtig ved hjernens udvikling. En mangel på omega-3 fedtsyrer viser sig som manglende evne til koordinering ved bevægelse og manglende evne til indlæring.

Omega-3 fedtsyrer er især vigtig, og livsnødvendig, under udviklingen af hjernen (neurogenese) og for nervernes evne til, senere i livet, at transportere impulser til eller fra hjernen (neurotransmission). Derudover betyder tildeling af omega-3 fedstyrer i forbindelse med drægtighed, at der transporteres færre cellenedbrydende frie radikaler til fostret gennem moderkagen.

Derfor anbefaler vi altid, at der tilføres ekstra omega-3 fedtsyrer i de sidste 3 måneder af drægtigheden, således, at hjerneudviklingen og nervefunktionen har de bedste betingelser for udvikling, og således at tilstedeværelsen af frie radikaler til fostret gennem moderkagen nedsættes. 

Eksempler på omega-3 holdige produkter er hørfrø, hvor 50-60 % af olien består af de ønskede ALA og DHA, hvilket organismen omdanner til de ønskede omega-3 fedtsyrer. 

Nordic Minty Omega, hørfrø i piller

Nordic Liquid Gold, 100 % hørfrøolie 

Begge produkter er forarbejdet således at der ikke er fare for blåsyredannelse. 

Med blot små ændringer i foderplanen, kan man styrke føllet, allerede inden det er blevet født og give en god start på livet, ved at styrke mulighederne for en sund og naturlig udvikling af kroppens nervesystem, der kan have betydning for resten af hestens liv.